Kocaeli ilinde önceden dilek fenerleri yoğun bir şekilde kullanılıyordu. Özellikle evlilik teklifleri olsun özel gün kutlamaları olsun sık sık kullanılan bu ürün çevreye zarar vermesi nedeniyle artık yasak. Körfez ilçesinde dilek feneri kullanımı, satışı ve uçurulması kesinlikle yasaklandı. Yasağın açıklamasını ise Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptı. Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gelen açıklama ile artık tamamen yasak olduğu bildirildi.
Artık tamamen yasak
Yani bunu kullanmak artık suç olacak. Özellikle yangınların arttığı zamanlarda dilek fenerlerinin buna neden olabileceği, ilçede bulunan yanıcı ve yakıcı depolama tesislerinin olması ve rafineriler olması nedeniyle tehlike oluşturuyor. Bu konuda çevreye büyük zararı dokunabilecek olan dilek fenerlerinin kullanımı artık yasak.
Ceza belli değil
Şimdiden Kocaeli Körfez ilçesinde kullanımı yasaklandı. Vatandaşın kullanmamasını öneriyoruz aksi halde ceza alabilirsiniz. Bu konuda uyarı yapılması nedeniyle de ceza alamama gibi bir durum söz konusu olmaz. Alınacak ceza konusunda ise henüz bir bilgi yok.