Namık Ziya Mescioğlu Bursa Büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan şehir stadyumuna ziyarette bulundu. Mayıs 2011’de yapımına başlanan Bursa stadyumu içi son aşamaya gelindi. Yaklaşık 43 bin kişi kapasiteli bu stadyum tasarımı ve yapısı gereği dakikalar içerisinde boşaltılabilecek. Çatı inşaatı halen devam eden stadyumda özel bir alanda hem kahvaltı hem de bilgilendirme için davet edilen İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği yönetim kurulu başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve kurul üyeleri, başkan Recep Altepe’nin stadyumun son durumu ile ilgili verdiği bilgileri dikkatle dinledi. İnşaat alanında artık sonra gelindiğini söyleyen Altepe aynı zamanda Bursa’nın en büyük yapısının bu stadyum olacağını belirtti.
Başka Recep Altepe bu tür büyük yatırımların ihale ve altyapı çalışmalarının oldukça uzun sürdüğünü ve zaman konusunda sıkıntı yaşamamak için ihale aşamasını parçalara bölerek işlemi hızlandırdıklarını ve stadyumu en kısa sürede bitirme gayretinde olduklarını ifade etti. Başkan Recep Altepe bir dönemin bu tür çalışmalar için yeterli olmayacağını da sözlerine ekledi ve aynı zamanda Bursa Stadyumu ile ilgili teknik bilgiler vererek işin kalitesinden de bahsetti.
Namık Ziya Mescioğlu Sama İnşaatı Ziyaret Etti
İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekte olan Namık Ziya Mescioğlu meslektaşı olan Sama İnşaat firmasının sahibi Mahmut Sabuncuoğlu’nu ziyaret etti. Sama İnşaat firmasında gerçekleştirilen ziyarete İMSİAD Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Namık Ziya Mescioğlu, Mahmut Sabuncuoğlu’nun özellikle Bursa’da gerçekleştirdiği projeler sayesinde inşaat sektörüne büyük katkılar yaptığını belirtti. İMSİAD çalışmaları için Mahmut Sabuncuoğlu bilgi birikiminden ve tecrübelerinden yararlanılmasının önemine vurgu yapan Mescioğlu birlikte çalışma yapılmasının hem İMSİAD için hem Bursa şehri için büyük faydaları olacağını belirtti. İnşaat sektöründe iletişimin önemine vurgu yapan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı bu iletişim sürecine başka firmaların katılmasıyla yapılacak çalışmaların daha kaliteli ve başarılı olacağını belirtti.
Ziyaret edilen Sema İnşaat’ın sahibi Mahmut Sabuncuoğlu ise İMSİAD tarafından gerçekleştirilen bu ziyaretin önemli olduğunu belirterek verimli bir görüşme olduğunu açıklamalarına ekledi. Sabuncuoğlu açıklamalarında İMSİAD gibi bir kuruluşun gerekli olduğunu belirterek İMSİAD gibi bir kuruluşun inşaatçılığın gelişmeye başladığı zamanlarda olması durumunda inşaat sektörünün Türkiye’deki gelişiminin çok daha iyi bir durumda olacağını ve dünyaya açılma sürecinin daha erken gerçekleşebileceğini fakat bu fırsatın kaçırıldığını ifade etti.
Namık Ziya Mescioğlu Önderliğinde İmsiad Gezileri
İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği ( İMSİAD ) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, İMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraber ARTI 2000 İnşaat Firması Genel Müdürü olan Özcan Yıldız’ı ziyaret ettiler. Bu ziyaret ile İMSİAD çatısı altında beraber yürütülen ortak akıl sonucunda sektöre sağlanacak olan kazanımlar değerlendirilmiştir.
İnşaat sektöründeki piyasada var olan rekabetin hem inşaat sektörüne hem de son kullanıcı olanlara yarar sağlayacak uygun koşullarda olması gerektiğine inanan İMSİAD üyeleri, inşaat sektöründe bir birliğin sağlanmasının zorunlu olduğunu belirtmiştir.
İnşaat sektörünün sermaye yapısı ile sağladığı istihdam fırsatları açısından en etkin ve en önemli sektörlerden biri olduğunu belirten İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, inşaat sektörünün Bursa ilinde önünün uzun yıllar açık olduğunu düşünmektedir. İleriye yönelik düşünüldüğünde yaşanacak göç ile nüfus artışının inşaat sektörüne büyük bir ivme kazandıracağı düşünülmektedir.
Üyeler arasında işbirliğinin geliştirilmesi ile mevcut olan faaliyetlerin ortak bir çalışmaya dönüştürülmesini sağlayabilmek için düzenlenen üye ziyaretlerinin devam edeceği İMSİAD yönetim kurulu başkanı Namık Ziya Mescioğlu tarafından bildirilmiştir.