Bursa adliyesinde silahlı saldırı gerçekleşti. Dava esnasında meydana gelen olay şok etkisi yarattı. İki kişi hayatını kaybetti. İki kişi ise yaralı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa Adliyesi’nde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaparak, olayla bağlantılı 10 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
Bakan Memişoğlu: “Adliyedeki silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 2 jandarmamız ağır yaralandı”
Bakan Tunç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Bursa Adliyesi’ndeki bir duruşma salonunda gerçekleşen silahlı saldırıya yönelik başsavcılık tarafından adli soruşturma başlatıldığını belirtti. Tunç açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Soruşturma kapsamında, ateşli silah kullanarak olayın taraflarından 2 kişinin hayatını kaybetmesine ve 2 jandarma personelimizin yaralanmasına neden olan müşteki babası K.E., suçta kullandığı silahla birlikte yakalanmıştır. Ayrıca, şüpheliye yardım eden ve olayda ihmali bulunduğu değerlendirilen kişilerin de aralarında olduğu toplam 10 kişi gözaltına alınmıştır.”
Bakanlık, olayla ilgili soruşturmanın tüm boyutlarıyla devam ettiğini vurguladı.