Bursa‘da yüzyıllar boyunca şekillenen Ramazan kültürünün derinliğini gözler önüne sermek amacıyla hazırlanan ‘Bursa’da Zaman Ramazan’ sergisi, Hanlar Bölgesi’nde, Sağrıcı Sungur Mescidi önünde ziyaretçilerine açıldı. Bu sergi, Bursa’daki Ramazan ayının sosyal, kültürel ve günlük yaşamına dair izler sunarak geçmişten günümüze bir yolculuk yapma imkânı tanıyor. Sergi, 3 Nisan 2025 tarihine kadar gezilebilecek.
Ramazan ayıyla özdeşleşmiş ve giderek kaybolmaya yüz tutmuş mahyacılığın tarihini anlatan ‘Ramazanın Işığı Mahya’ sergisi ise Tayyare Kültür Merkezi yakınlarındaki UNESCO Meydanı’nda açıldı. Osmanlı’dan günümüze uzanan 500 yıllık bir geçmişe sahip mahya sanatını tanıtan bu sergi, ziyaretçileri tarihin derinliklerine götürüyor. Mahya sanatının nasıl geliştiğini anlatan bu sergi de 3 Nisan’a kadar görülebilecek.
Bursa’nın oldukça zengin bir sanat kültürüne sahip olduğunu vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu kültürü koruyarak gelecek nesillere aktarmak için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Bursa’da Zaman Ramazan’ ve ‘Ramazanın Işığı Mahya’ sergilerinin Bursalılarla buluşturulduğunu ifade eden Başkan Bozbey, vatandaşları 3 Nisan’a kadar sergileri gezmeye davet etti.