Yeşil Timsahlar’ın kaptanı Sinan Bür, kulübün geleceğini aydınlatmak için harekete geçtiğini duyurdu. Mayıs ayında gerçekleşecek olan olağan genel kurulda, kulübün şirketleşme sürecini masaya yatıracaklarını ve ardından transfer faaliyetlerine başlayacaklarını açıkladı.
Line TV‘nin 90+ programında yapılan önemli açıklamalarda Bursaspor’un geleceğine ışık tutan Başkan Bür, kulübün kurtuluş planlarını kamuoyuyla paylaştı. “Kulübü sağlam temellere oturtmalıyız. Hem maddi hem de yönetimsel olarak temeller sarsılmış durumda. Planlarımızı adım adım uyguluyoruz. Bursaspor yaşayacak. Mayıs kongresinde bazı önemli değişiklikler yapacağız. Öncelikle şirketleşme sürecini tamamlayacağız ve ardından transfer faaliyetlerimize odaklanacağız,” şeklinde konuştu.
Bursaspor’un Kurtuluş Yolu Şirketleşme!
Kulübün dernek statüsünün artık yeterli olmadığını vurgulayan Başkan Sinan Bür, iş adamlarıyla yaptıkları görüşmelerin sonuçlarını aktardı. “Artık dernek statüsündeki bir kulübe destek vermek istemiyorlar. İş adamları, ‘Yardım ederiz ama ortak olmak ve yönetimde yer almak istiyoruz,’ diyorlar. Bursaspor’un doğru yolu şirketleşmeden geçiyor. Bu yönde ilerlemeye devam edeceğiz,” diyerek kulübün yeni yol haritasını belirledi.
Tahta Açmak Zorundayız!
Küme düşmeyi düşünmediklerini ancak böyle bir durumda dahi çıkış yollarını arayacaklarını belirten Başkan Sinan Bür, genç yeteneklerin yanına tecrübeli oyuncuların da gerekliliğine vurgu yaptı. “Küme düşmeyi aklımızdan geçirmiyoruz, ancak eğer olursa bile çıkış yolu buluruz. O zaman transfer tahtasını açmak zorundayız. Genç oyuncularımıza güveniriz, ama onlara destek olacak tecrübeli isimlere ihtiyacımız var,” sözleriyle kulübün cesur ve umut dolu bakış açısını yansıttı.