Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir’den çocuk dostu metro istasyonu prijesi!

Büyükşehir’den çocuk dostu metro istasyonu! Bursa Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde BURULAŞ ile birlikte anlamlı bir projeye imza attı. Dörtçelik Çocuk Hastanesi Metro İstasyonu, çocuklara özel olarak yeniden düzenlenerek “Çocuk Dostu Metro İstasyonu” haline getirildi.

Büyükşehir’den çocuk dostu metro istasyonu prijesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde çocuklara özel anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. BURULAŞ ile yapılan iş birliği kapsamında Dörtçelik Çocuk Hastanesi Metro İstasyonu, “Çocuk Dostu Metro İstasyonu” konseptiyle baştan sona yenilendi.

Çocukların güvenli, eğlenceli ve öğretici bir ortamda vakit geçirebileceği şekilde tasarlanan istasyonda; rengarenk oturma alanları, sabit duvar oyuncakları ve oyun bölümleri yer alıyor. Merdiven basamakları eğitici içeriklerle zenginleştirilirken, yönlendirme tabelaları ve uyarı levhaları da çocukların kolayca anlayabileceği sade bir dille yeniden tasarlandı. Ayrıca istasyona, ebeveynlerin ihtiyaçlarına yönelik bebek bakım odası da eklendi. Bilgilendirme ve anonsların çocukların sesiyle yapılması ise projeye sıcak ve samimi bir hava kattı.

Duvarları renkli desenlerle boyanan, bayrak ve balonlarla süslenen bu özel istasyonun açılışı coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yalçın Işıkyıldız, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, belediye yöneticileri, ilçe temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda çocuk ile aileleri katıldı. Bu özel istasyon, minik yolcular için metro deneyimini çok daha keyifli hale getirecek.



YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bursa Büyükşehir Belediyespor, Avrupa’da avantajı yakaladı
Sıradaki Haber Bursa Büyükşehir Belediyespor, Avrupa’da avantajı yakaladı