Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya

EPAL’den kaçak üretim alarmı verildi!

EPAL’den kaçak üretim alarmı! Avrupa Palet Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi, lisanssız EPAL palet ve gitter box üretimi, tamiri yapan firmalar ile lisanssız ürün kullananlar hakkında uyarılarda bulundu.

EPAL’den kaçak üretim alarmı verildi!

EPAL Türkiye yetkilileri, polis eşliğinde gerçekleştirdiği denetimlerle kaçak üretim ve sahte EPAL markası kullanımına karşı mücadeleyi hızlandırdı.

Tüm EPAL Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL-EPAL Türkiye) tarafından yapılan açıklamada, EPAL palet ve gitter box (metal kafes) üretimi veya tamirinin yalnızca lisanslı firmalar tarafından gerçekleştirilebileceği vurgulandı. Lisanssız üretim ve kullanımın suç teşkil ettiğinin altı çizilirken, önümüzdeki süreçte denetimlerin sıklaştırılacağı ve tespit edilen yasa dışı faaliyetler için ağır para ve hapis cezalarının uygulanabileceği belirtildi.

EPAL: Dünyanın En Güvenilir Taşıma Sistemi

TEPAL Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Özgen, EPAL’in küresel çapta en güvenilir taşıma sistemi olduğunu belirterek, lisanssız üretim yapan firmaların ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını ifade etti. Özgen, “EPAL markalı ahşap palet ve gitter box üretmek ya da tamir etmek isteyen firmaların Ulusal Komitemize (TEPAL) başvurması gerekiyor. Başvuruda bulunan firmalar bağımsız denetim şirketi Bureau Veritas tarafından detaylı incelemeye tabi tutuluyor. Gerekli kriterleri karşılayan işletmelere EPAL lisansı verilirken, lisanssız üretim yapanlar hakkında yasal işlem başlatılıyor” dedi.

Lisanssız Üretim Yapan İşletmelere Polis Destekli Baskınlar

EPAL’in dünya genelinde kaçak üretime karşı yürüttüğü mücadelenin Türkiye’de de hız kesmeden devam ettiğini belirten Cafer Özgen, lisanssız üretim yapan işletmelere yönelik polis nezaretinde baskınlar gerçekleştirileceğini duyurdu. Özgen, “Ulusal Komitemize ulaşan ihbarlar doğrultusunda, kaçak üretim ve tamir faaliyetlerine yönelik sıkı denetimler yürütüyoruz. Denetimler sırasında lisanssız üretim yaptığı belirlenen işletmelerin ürünlerine el konulacak ve sorumlulara yüksek para cezalarının yanı sıra hapis cezası uygulanacaktır. Tüm işletmelerin mağduriyet yaşamaması için yasal prosedürlere uygun hareket etmeleri ve EPAL lisansı almaları büyük önem taşıyor” dedi.

Lisanssız EPAL Palet Kullanımı da Yasalara Aykırı

Sadece üretim ve tamir değil, lisanssız EPAL palet ve gitter box kullanan işletmelerin de yasal yaptırımla karşılaşacağını vurgulayan Özgen, denetimlerin sadece üreticilerle sınırlı kalmayacağını, alıcı firmaların da kontrol edileceğini söyledi. Lisanssız ürün kullanan işletmelerin fatura kontrollerinin sağlanacağını belirten Özgen, EPAL lisansı bulunan firmaların listesinin EPAL Türkiye’nin resmi web sitesinde yer aldığını hatırlattı.

“İşletmelerimizin yasal çerçevede faaliyet göstermesi ve lisanssız firmalardan ürün almaması büyük önem taşıyor. Denetimler sırasında lisanssız ürün kullandığı tespit edilen firmalar da ciddi cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. İşletmelerimiz, EPAL lisansı ve yasal süreç hakkında bilgi almak için Ulusal Komitemize başvurabilir” diye ekledi.



YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahildeki seyyar satıcılara büyük bir operasyon düzenlendi!
Sıradaki Haber Sahildeki seyyar satıcılara büyük bir operasyon düzenlendi!
mobil casino siteleri malatya araç kiralama istanbul erotik shop restbetgiris.co betpastakip.com restbet.com betpas.com restbettakip.com