Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
osmangazi belediyesi

Millet İttifakı’ndaki Altılı Masa Dağıldı! İYİ Parti İttifakın Bitişini İlan Etti

Millet İttifakı’ndaki Altılı Masa Dağıldı! İYİ Parti İttifakın Bitişini İlan Etti

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA partileri arasında oluşturulan muhalefet kesimi olan Millet İttifakı’nın birlikte hareket ettiği “Altılı Masa” toplantıları sona erdi. İttifakın dağılmasını duyuran parti ise İYİ Parti oldu.

İttifakın dağılmasında sonra akıllara Show Tv ekranlarında yayınlanan Güldür Güldür programı geldi ve birçok vatandaşın paylaşımı ile tekrar gündemde yer edinmeye başladı. Güldür Güldür 6’lı masa skeci…

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, Millet İttifakı’nın geleceği hakkında yaptığı açıklamada, “İttifak, herhangi bir siyasi konuda iş birliği anlamına gelir. Şu anda herhangi bir iş birliğini gerektirecek bir konu yok. Oluştuğunda göreceğiz” dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise Millet İttifakı’na yönelik bir soruya, “Bu ittifakın adı seçim ittifakıdır. Seçimler bittikten sonra ittifak durumu sona erer. 28 Mayıs itibarıyla seçim ittifakı sona ermiştir” yanıtını verdi.

6'lı masa başarı elde edemeden dağıldı
6’lı masa başarı elde edemeden dağıldı

Bununla birlikte CHP’den vekil seçilen isimleri arayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu vekillerin kendi partilerine dönebileceklerini belirtti.

Bu gelişmeyle birlikte CHP’nin 169 milletvekili çıkarması 130’a düşecek.

TDP lideri Mustafa Sarıgül’ün Erzincan’dan seçilen vekil olarak durumu hala belirsizliğini koruyor.

Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Millet İttifakı’na getirdikleri oy konusunda yapılan eleştirilere yanıt olarak, “Minimum 4 puan getirdik” değerlendirmesinde bulundu.