Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
osmangazi belediyesi

Türkiye Okul Sporları Federasyonu kapatıldı

Türkiye Okul Sporları Federasyonu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kapatıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazandı. Artık Türkiye Spor Okulları Fedarasyonu yok!

Türkiye Okul Sporları Federasyonu kapatıldı

2005 yılında resmiyet kazandırılarak kurulan Türkiye Okul Sporları Federasyonu, resmi gazete de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararnamesi ile kapatıldığı duyuruldu.

8 Haziran 2023 tarihli kararname de, Türkiye Okul Sporları Federasyonunun kapatılması hakkında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi resmi gazete de yerini aldı. Kararname 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzası ile bugün ki resmi gazetede yayınlandı.

Bugünden sonra ki görevleri “Gençlik ve Spor Bakanlığı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülmek üzere, Türkiye Okul Sporları Federasyonu başkaca bir işleme gerek kalmaksızın kapatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yayım tarihi itibari ile yürürlüğe giren karar ile federasyon tamamen lav edilmiş oldu.

Son Başkan Doç. Dr. Ömür Fatih Karakullukçu oldu!

Türkiye Spor Okulları Federasyonu yayımlanan kararname ile tamamen lav edilmiş oldu. Federasyon’un sitesinde yer alan bilgilere göre başkanlık görevini yapan Do. Dr. Ömer Fatih Karakullukçu ise federasyonun son başkanı oldu.

Ömür Fatih Karakullukçu kimdir?

Sivas’ta 05/07/1982 tarihinde doğdu. İlköğrenimini Koyulhisar Cumhuriyet İlkokulu’nda tamamladıktan sonra ortaöğrenimine Koyulhisar İmam Hatip Lisesi‘nde devam etti. Spor Yöneticiliği bölümünden 2005 yılında mezun olmak üzere Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu‘na katıldı. Yüksek Lisansını Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı’nda tamamladıktan sonra Doktora derecesini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı’nda elde etti.

Ömür Fatih Karakullukçu kimdir? Görsel: Tosf
Ömür Fatih Karakullukçu kimdir? Görsel: Tosf

Üniversite eğitimi sırasında, Üniversite Öğrenci Konsey Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyi Genel Koordinatörlüğü gibi görevlerde bulundu.

2007 yılında Spor Toto Teşkilat Başkanlığı‘nda Bayi Kontrolörü olarak iş hayatına adım attı ve 2012 yılında Kırıkkale Üniversitesi’nde Beden Eğitimi alanında Öğretim Elemanı olarak çalışmalarını sürdürdü. 2012-2013 yıllarında Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Danışmanı olarak görev aldı. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nda Bakanlık Müşaviri olarak atanarak göreve başladı. 29/04/2016 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Okul Sporları Federasyonu seçimlerinde Başkan olarak seçilmiştir ve 11.11.2016 tarihli olağan genel kurulda tekrar seçilerek başkanlık görevine devam etmektedir.

2021 yılında Spor Bilimleri alanında doçent unvanını alması, üniversiteler arası kurul başkanlığı tarafından onaylanmıştır. Ayrıca, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Türkiye Okul Sporları Fedarasyonu kapatılması kararnamesi

Spor Okulları Fedarasyonu Kapatıldı. Görsel: Resmi Gazete
Spor Okulları Federasyonu Kapatıldı. Görsel: Resmi Gazete