Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
osmangazi belediyesi

CHP genel başkanı belli oldu mu, hangi aday kaç oy aldı? CHP yeni genel başkanı kim oldu, Kemal Kılıçdaroğlu mu Özgür Özel mi?

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra CHP de başkanlık seçimleri için büyük sesler duyulmaya başlandı. Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan kıyasıya yarış sonrasında seçim ikinci tura kaldı. Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy alırken, Özgür Özel 682 oy alarak seçim ikinci tura kalmış oldu. İkinci turda ki sonuçlara göre ise yeni başkan Özgür Özel oldu. Peki, CHP’nin yeni genel başkanı belirlendi mi ve sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte CHP kurultayı ve yeni genel başkanı hakkındaki güncel bilgiler…

CHP genel başkanı belli oldu mu, hangi aday kaç oy aldı? CHP yeni genel başkanı kim oldu, Kemal Kılıçdaroğlu mu Özgür Özel mi?

14 Mayıs seçimlerinin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi‘nde “değişim” tartışmaları başlamıştı. Yeni genel başkanın kim olacağı merakla bekleniyordu ve CHP’nin 38. Olağan Kurultayı bu önemli kararı belirlemek için bir platform sundu. Kemal Kılıçdaroğlu ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, genel başkanlık için yeterli imza sayısını topladılar ve seçimde yarışıyor. 1366 kurultay delegesi, genel başkanlığı belirlemek üzere oy kullandı. Şimdi milyonlarca vatandaş, CHP’nin yeni genel başkanının kim olduğunu merak ediyor. Peki, CHP’nin yeni genel başkanı belirlendi mi ve sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte CHP kurultayı ve yeni genel başkanı hakkındaki güncel bilgiler…

ÖZEL’E 812 OY

Yapılan ikinci tur oylamasına göre delegelerin oylaması tamamlandı ve CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu.

Özel delegelerden 812, Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. İlk tura göre Özel, 130 oy daha fazla aldı.

01:06 Genel Merkez’den alınan bilgiye göre Kılıçdaroğlu çekilme kararı almadığı ve Kılıçdaroğlu’nu destekleyen delegelerin oy kullanmaması için bu söylentinin oluştuğunu fakat herhangi bir çekilme düşüncesinin olmadığı açıklandı.

00:54 Oylama halen devam ediyor. Salondan ayrılan delegeler tek tek aranarak oy kullanması için çağrılıyor.

00:46 Kemal Kılıçdaroğlu’nun çekildiğine dair haberler gelmeye başladı. Fakat bu konu hakkında daha net bir bilgi elimize ulaşmadı.

00:30 İkinci tur oylamaları başladı ve oylamalar 02.30 da bitecek. Delegeler bu saatler arasında oylarını kullanmaları gerekiyor.

00:25 İkinci tur oylamanın 00.30’da başlayacağı ve 02.30’a kadar devam edeceği duyuruldu. Eğer ikinci turda da adayların salt çoğunluğu sağlayamaması durumunda, üçüncü tur seçimi düzenlenecek ve bu turda en fazla oy alan aday genel başkan olarak seçilecek.

00:10 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, HALK TV canlı yayınına konuk oldu ve partinin iç işleyişiyle ilgili önemli bir konuyu gündeme getirdi. Çelik, kendisinin haberi olmadan, kurultay delegelerine yönelik sahte SMS’lerin gönderildiğini ve bu mesajlarda ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeleri gerektiği yönünde yanıltıcı bilgiler verildiğini ifade etti.

CHP yeni genel başkanı kim oldu, Kemal Kılıçdaroğlu mu Özgür Özel mi
CHP yeni genel başkanı kim oldu, Kemal Kılıçdaroğlu mu Özgür Özel mi

CHP genel başkanı belli oldu mu?

Sonuçlara göre, Özgür Özel 682 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. CHP Tüzüğü gereği, genel başkanlık seçiminde adayın salt çoğunluğu elde etmesi gerekiyor.

1366 delegenin bulunduğu kurultayda, genel başkan adayının en az 684 oy alması gerektiği için CHP Kurultayı’nda Genel Başkanlık için ikinci tur oylama saat 23.45’te başlayacak.

CHP GENEL BAŞKANI OLMAK İÇİN KAÇ OY ALMAK GEREKİYOR
CHP GENEL BAŞKANI OLMAK İÇİN KAÇ OY ALMAK GEREKİYOR

CHP genel başkanı olmak için kaç oy almak gerekiyor?

CHP Tüzüğü’nün 19. maddesi şöyle diyor: “Genel Başkan, kurultayca gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla seçilir. İlk iki oylamada sonuç alınamazsa, üçüncü oylamada en çok oy alan aday seçilir.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun bir süre beklenen kurultay sonunda gerçekleşti.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” temasıyla 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kurultay, iki gün boyunca devam etti ve ilk gün genel başkan seçimi yapıldı. İkinci gün ise 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu seçimi yapılacak.

CHP tüzüğüne göre, genel başkan adayı olabilmek için toplam delegenin yüzde 5’inin imzası gerekiyordu. CHP’nin 1366 kurultay delegesi olduğu göz önüne alındığında, bir adayın adaylığı için en az 68 delegenin imza vermesi gerekiyordu.

CHP ikinci tur seçimleri ne zaman?

Yaşanan seçim sonuçlarına göre Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy alırken, Özgür Özel ise 682 oy alarak seçim ikinci tura kaldı. Bu sebeple delegeler yeniden oy kullanarak, ikinci turda yeni parti başkanını belirleyecek.

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR
ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR

Özgür Özel kimdir?

Özgür Özel, Türk siyasetçi ve Manisa milletvekilidir.

Doğum Tarihi: 11 Mayıs 1967

Doğum Yeri: Manisa, Türkiye

Eğitim: Özgür Özel, lisans eğitimini 1990 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi İşletme Mühendisliği bölümünde tamamladı. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde “Sanayi İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi” konulu yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Siyasi Kariyeri: Özgür Özel, siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında başladı. CHP’de çeşitli görevler üstlendi ve partinin Manisa İl Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. 2002 yılında Manisa’dan CHP milletvekili olarak seçildi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görev yapmaya başladı.

Özgür Özel, milletvekili olarak TBMM’de birçok komisyon ve kurulda yer aldı ve siyasi kariyerinde önemli görevler üstlendi. Aynı zamanda CHP Grup Başkanvekili olarak da görev yaptı.

Kişisel Yaşamı: Özgür Özel’in kişisel yaşamıyla ilgili pek fazla bilgi kamuya açık olarak sunulmamıştır. Siyasi kariyeri ve parlamentodaki görevleri hakkında daha fazla bilgi bulunmaktadır.

Özgür Özel, siyasi hayatı boyunca CHP’nin önemli figürlerinden biri olarak tanınmış ve parti içi demokrasi konularında aktif bir rol oynamıştır. Manisa milletvekili olarak Türk siyasetine katkı sağlamış ve kamuoyu tarafından tanınmıştır.