Bursa’da etkili olan kar yağışının ardından, Uludağ’ın zirvesinde yoğunluk yaşanırken, binlerce kişi alternatif bir rota arayışına girdi. Bu süreçte Gürsu ilçesinde yer alan Ericek, kışın tadını çıkarmak isteyen vatandaşların uğrak noktası oldu. Gürsu Belediyesi’nin düzenlediği kar festivali, doğayla iç içe kartpostallık bir manzarada unutulmaz anlar yaşattı.
Kent merkezinde kar kısa süreli etkili olurken, karın keyfini doyasıya yaşamak isteyenler Uludağ’a yöneldi. Ancak Uludağ’daki kalabalık ve dönüş yolundaki yoğun trafik nedeniyle tatilini daha rahat geçirmek isteyenler, soluğu Ericek Adrenalin Park’ta aldı. Bölge, bembeyaz örtüsüyle ziyaretçilerini karşılarken, yoğun ilgi karşısında Gürsu Belediyesi bu ilgiyi festivale dönüştürdü. İki gün süren Ericek Kar Festivali, binlerce kişiyi ağırlayarak eğlenceli anlara sahne oldu.
Festival kapsamında, misafirler canlı müzik eşliğinde kızak keyfi yaşarken, çeşitli yarışmalarla hem eğlendi hem de anılarına yenilerini ekledi. Karın hiç durmadan yağdığı festival boyunca özellikle çocuklar büyük bir heyecan içinde doyasıya eğlendi.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, yoğun ilgiye dikkat çekerek, “Bu eşsiz doğada misafirlerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Festivalimize büyük bir katılım var. Özel araçlarıyla gelen misafirlerimize hem tesisimizi hem de Gürsu’nun doğasını tanıtmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Doğal güzelliği ve kışın sunduğu eğlenceli atmosferiyle Ericek, kar tatili için ideal bir adres olduğunu bir kez daha kanıtladı.