Yıldırım Belediyesi, geçmiş dönemde yapılan imar planı düzenlemelerinin ardından 7 farklı kentsel dönüşüm projesine start vermeye hazırlanıyor. Millet, Kazımkarabekir, Sinandede, Mimarsinan ve Şirinevler mahallelerinde hayata geçirilecek projeler kapsamında yaklaşık bin konut inşa edilecek. Fizibilite çalışmaları devam eden bu projelerde, kısa süre içinde uzlaşma görüşmelerine başlanacağı belirtildi.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçede hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm projelerinin sosyal dönüşümü de beraberinde getirdiğini vurguladı ve yapılan çalışmalarla yalnızca bugünü değil, ilçenin geleceğini de şekillendirdiklerini ifade etti.
Başkan Yılmaz, Bursa’da ilk kez kentsel dönüşüm strateji belgesi için yürütülen çalışmalardan söz ederek, “2019 yılında göreve geldiğimizden bu yana Yıldırım’ı bir şantiye alanına dönüştürdük. İmar planları ve uygulamalarıyla güvensiz yapı stokunu yenilemek ve yeni sosyal yaşam alanları kazandırmak için önemli adımlar attık. Bu süreçte on binlerce hak sahibini yeni tapularına kavuşturduk. İlçenin 26 farklı noktasında yürütülen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yaklaşık 7 bin konut ve 820 iş yeri inşa ediyoruz. Şimdi de 7 mahallemizde altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. Bin konuttan oluşacak yeni dönüşüm projeleri, ‘Dirençli Şehirleşmesiyle Parlayan Yıldırım’ hedefimize ulaşmak adına kritik bir adım olacak. Ayrıca ilçemizin kentsel dönüşümde yaşanabilir bir seviyeye ulaşmasını sağlayacak kalite belgesi için de çalışmalar yapıyoruz. Strateji belgemizle kısa ve orta vadeli dönüşüm planlarımızı oluşturacağız. Bu dönem içinde Yıldırım’da 30 bin konutun dönüşümünü tamamlamayı hedefliyoruz. Yıldırım’ı dönüştürerek güzelleştiriyoruz. Büyük hedeflerle, büyük bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz” dedi.