Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Bursa’nın kasım ayı için uzun yıllara dayalı yağış ortalaması metrekare başına 77,8 kilogram olarak kaydedildi.
Eylül ve ekim aylarını neredeyse tamamen yağışsız geçiren ve bu nedenle barajlarındaki su seviyeleri tehlikeli seviyelere düşen Bursa’da, dün kasım ayı ortalamasının yaklaşık yarısına denk gelen miktarda yağmur yağdı.
Kent merkezine bağlı Nilüfer ilçesi metrekare başına 41,8 kilogram yağış alırken, Osmangazi’ye 35,7 kilogram, Yıldırım’a ise 34,1 kilogram yağış düştü. En fazla yağış alan bölge, metrekare başına 45,7 kilogramla Uludağ Teleferik civarı oldu. İlçeler arasında ise Mustafakemalpaşa 41,1 kilogramla en fazla yağışı alırken, Harmancık 15,3 kilogramla en az yağış kaydedilen yer oldu.
Bu yağışlar, hem tarım alanlarının su ihtiyacını karşıladı hem de barajlardaki su seviyelerinin yükselmesine katkı sağladı.