Yavuzselim’den Şirinevler’e kadar Ankara yolunun alt kesiminde önemli projeler gerçekleştirdik. Şimdi, Gökdere’den Mimar Sinan’a kadar olan bölgeye yoğunlaşacağız. Bu dönemde özel sektöre destek vererek dönüşüm projelerini hayata geçiriyoruz. Özel sektörün gücünü arttırarak, teşvikler ve ekonomik desteklerle Yıldırım’ı daha yaşanabilir bir ilçe haline getireceğiz” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “BGC Başkanlarla Yüz Yüze” programına katıldı. Moderatörlüğünü Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’nın üstlendiği programda, BGC Yönetim Kurulu üyelerinin Bursa ve ülke gündemiyle ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz, Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının sosyal ve kültürel alanları güçlendirerek sürdüğünü belirtti: “Yıldırım’da kentsel dönüşümü yalnızca bina yenileme değil, park, spor alanları, kütüphaneler gibi sosyal mekânlar oluşturarak hayata geçiriyoruz” dedi.
Programın açılışında Kolaylı, Başkan Yılmaz’ı tanıtıp, kendisini daha yakından tanımak isteyenler için kısa bir yaşam öyküsünü paylaşmasını rica etti. Oktay Yılmaz, şöyle konuştu:
“1977’de Erzurum’da doğdum. 1982 yılında ailemle Bursa’ya göç ettik ve Yıldırım’a yerleştik. Duaçınarı Mahallesi’nde büyüdüm. Çocukken babam ve amcamla birlikte esnaflık yaptım; ayakkabı boyadım, simit sattım, çay dağıttım. Hatta dokuma tezgahlarında çalıştım. Sabahları süthaneden süt alır, çay ocağımızda kaynatıp müşterilere satardım. Bursa İmam Hatip Lisesi ve ardından Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. Makine mühendisi olarak iş hayatına atıldım, bir fabrikada çalıştıktan sonra kendi işimizi kurduk ve yıllardır Bursa’ya katma değer sağlamaya devam ediyoruz.
2006’da AK Parti’ye katılarak aktif siyasete adım attım; Osmangazi İlçe Teşkilatı’nda 3 dönem İlçe Başkan Yardımcılığı yaptım, Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliklerinde bulundum. 17 Aralık 2017’de AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı’na seçildim, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise Yıldırım Belediye Başkanı oldum. Bu yıl da vatandaşlarımızın teveccühü ile yeniden bu göreve seçildim. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım.”
Yıldırım Belediyesi’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle ilgili sorulara cevap veren Başkan Yılmaz, belediye hizmetlerini çok yönlü olarak ele aldıklarını vurguladı. Kentsel dönüşüm projelerine büyük önem verildiğini belirten Yılmaz, ilçede hizmet veren 3 kütüphaneyi kurduklarını ve yakında 4. kütüphaneyi açacaklarını söyledi. Belediye kütüphanelerinde 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verildiğini, 65 bin üyeye sahip kütüphaneye gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini ve randevuyla yer bulduklarını ekledi.
Yıldırım ilçesindeki yeni kentsel dönüşüm planları ve Büyükşehir Belediyesi ile ilişkiler hakkında sorulan sorulara cevap verirken Yılmaz, Bursa’nın çıkarları doğrultusunda partiler üstü bir yaklaşım sergilediklerini ifade etti. Kentsel dönüşümde, özel sektöre destek vererek daha hızlı bir dönüşüm hedeflediklerini, 30 bin konut üretme hedefleri olduğunu ve sosyal yaşam alanları oluşturarak, mevcut yapıları modern konutlara dönüştürdüklerini belirtti.
Kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra sosyal dönüşümle ilgili olarak ise, Yıldırım ilçesine 1 milyon metrekare yeşil alan kazandırdıklarını, spor tesisleri ve çocuklara yönelik eğitimlerle sosyal yaşamı desteklediklerini ifade etti. Kadınlar için iş olanakları yaratmak amacıyla meslek kursları açtıklarını, İstihdam Merkezi ve kadın kooperatifleri kurarak sosyal hayata katılımlarını sağladıklarını belirtti.
Okan Tuna’nın yönelttiği soruya cevaben, AK Parti’nin belediyecilik anlayışının Türkiye’nin gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, Bursa’da yapıcı bir muhalefet sergileyerek şehrin gelişimine katkı sağlamayı sürdüreceklerini ve seçim sonrası herkes için hizmet üreteceklerini belirtti.
Yılmaz, Bursa’nın turizm potansiyelini artırmak için yerel değerlerin tanıtımına önem verdiklerini ve kültür bilincini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.