Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
osmangazi belediyesi

Bursaspor adayları netleşiyor! Raşit Barışıcı adaylığını açıkladı

Raşit Barışıcı, Bursaspor’a başkan adayı oldu! Bursaspor’da yapılması planlanan 18-26 Mayıs tarihleri arasında ki Olağan Genel Kurulu’nda seçilecek olan yeni başkan için adaylar belli olmaya başladı.

Bursaspor adayları netleşiyor! Raşit Barışıcı adaylığını açıkladı

Bursaspor yaşadığı maddi durum ve bu nedenle geçirdiği kötü sezon sebebi ile TFF 3’üncü lige düşen takımlar arasında bu sezon yerini aldı.

18-26 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan Olağan Genel Kurulu‘nda yeni başkan belli olacak.

Raşit Barışıcı yeniden Bursaspor’a başkan adayı oldu. 20 Ocak 2024‘te yapılan seçimde aday olmuştu.

20 Ocak’ta yapılan seçimleri Sinan Bür kazanmıştı, fakat Raşit Barışçı adaylığını açıkladı.

YÖNETİM KADROSUNU AÇIKLADI

Bursaspor için bayrak yarışında bende varım diyen isimlerden biri de Raşit Barışıcı oldu. Yaptığı basın toplantısının ardından yönetim kadrosunu da açıkladı. İşte yönetim kadrosu;

  • Murat Sağlam,
  • İbrahim Bayram,
  • Mehmet Erdinç,
  • Cengiz Kaya,
  • Mehmet Turgutalp,
  • Hasan Hüseyin Demir,
  • Sinan Pala,
  • Sedat Efe,
  • Ayberk Uysal.

RAŞİT BARIŞICI KİMDİR?

Raşit Barışıcı, Bursaspor’un köklü geçmişine sahip bir isimdir. 1987-1988 sezonunda Bursaspor’un yönetim kurulunda yer almış ve daha sonra Bursa Otomobil Sporu Sevenler Kulübü‘nün başkanlığını üstlenmiştir, bu göreve Sabri Ersavaş‘tan devralmıştır. Ayrıca, 1992-1993 sezonunda Orhan Özselek yönetiminde ve 1996-1998 döneminde de Remzi Cinoğlu yönetiminde Bursaspor’a hizmet etmiştir. Barışıcı, Bursaspor camiasında tanınan bir isimdir ve kulübün eski yöneticilerinden Ayhan Barışıcı ile akrabadır.

İş dünyasında da etkin olan Raşit Barışıcı, 2000’li yıllarda Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Son olarak, Raşit Barışıcı’nın Bursaspor Başkanlığı için aday olduğu öğrenilmiş ve adaylık sürecine başlamıştır.

Ancak geçmişte 2023 yılında yapılan bir kongre öncesinde aday olmuş ancak daha sonra adaylıktan çekilmiştir. Bu süreçte Recep Günay tek başına girdiği kongrede Bursaspor Başkanı olmuştur.

Raşit Barışıcı, 2023 yılı itibarıyla 65 yaşındadır ve spor hayatının yanı sıra iş ve sosyal yaşamda da aktif rol almaktadır. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra, Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) başkanlığı da yapmıştır ve halen BOSSEK üyelerindendir.